30 Ocak 2013 Çarşamba

Se7en'nın Takipçisi: The Following


seven'da john doe dini merkez almış gibi gözükse de tüm seri katiller gibi o da tüm eserlerini kendisi için yapıyordu ve en çok kendisini takip edecekler için. eserlerini görenler, hikayesini okuyanlar onun peşinden işleri devir alacaktı. kendisi bir kült, hatta din olacaktı. 
john doe detektif mills ile konuşurken diyordu ki;
"insanlara bir şey anlatmak için omuzlarına dokunmak artık yetmiyor. onlara balyoz ile vurmalısın. ancak o zaman seni dinliyorlar. eserim bittiğinde insanlar anlayacaklar, unutmayacak ve hatırlayacaklar." 

`joe carroll`'ın derdi de bana göre aynı. tek benzerlikleri de bu değil. o da eserinin bilinir olması için  `ryan hardy`'e ihtiyacı olduğunu düşünüyor ve aynı onun gibi kendini onun ellerine teslim ediyor. daha doğrusu teslim olmuş gibi yapıp eşsiz eserinin kurgusunu izlemeye başlıyor. 
john doe; "unutma dedektif burada olmanın tek nedeni ben istediğim için"

"onda ne buluyorsun ki?" sorusu aslında bir takipçiye sorulmuş bir soru. hepimiz bir şeylerin takipçisiyiz aslında. beynimizde bir portal var ve biz orada onu bunu beğenip, takip ediyoruz. dinler, ideolojiler, filmler, müzikler hatta sevgililer. bu soruya  `debra parker` gibi sosyolojik tespitler ile cevap arayabilirsiniz. ya da sadece "çünkü o özel" deyip geçebilirsiniz.  bu bakımdan dizi bence "bir takipçiyi anlamak" konusunda da güzel bir dizi. daha doğrusu anlamaya çalışmanın mantıksızlığını anlamak konusunu :)

inşallah dizi hep böyle tempolu, az amerikan dizisi saçmalıklarıyla geçer de yeni bölümü iple çekeriz. zira şu an benim için öyle. 

yine seven'dan bir kuple ile bitireyim bari. bu sefer dedektif mills'tan john doe'ye; 

- sen mesih falan değilsin sen sadece haftanın filmisin. çok boktan bir tişörtsün.
hem de en kötüsü.

bakalım ryan, mills gibi film mi olacak? yoksa en az kayıp ile kazanan taraf mı olacak? 
oyunlar başlasın ve en çok takipçisi olan kazansın!

not: amerikan dizisi saçmalığı olayı şu; 
24'te de vardı misal. habire jack'e kıl, triplere giren tipler falan. ilk bölümü izlediğimde de o salak kız dedektife gıcık olmuştum. hatta bir yerde bizim ryan internet bağlantısını kontrol ettiniz mi diyor bu mal bi triple gidiyor falan. lan amk onu da adam mı söyleyecek sana, nasıl agent oldun lan sen diye sormazlar mı sana? neyse gitmişse eğer kurtulduk. bu tipleri de bir ara yazmak lazım.
bkz: baş kahramana gıcık olan tripli yan karakter

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder